Trackovací doména

Co je trackovací doména?

Abychom vám mohli poskytovat tolik žádané statistiky Vašich kampaní, nahrazujeme všechny odkazy automaticky generovanými kódy. Při kliknutí na odkaz tak dochází k nepostřehnutelnému přesměrování uživatele a zaznamenání jeho kliknutí, nebo dalších činností.  Pokud tedy v e-mailu máte např. odkaz www.domena.cz, pak uživatel bude přesměrován přes adresu typu: www.em1service.eu/hash=1213297.

Trackovací doména pak umožní přesměrování přes adresu typu http://click.domena.cz/… , což je pro příjemce e-mailu příjemnější a důvěryhodnější varianta, která tak může zvýšit úspěšnost celé kampaně.

K čemu je to dobré?

Vlastní trackovací doména zvyšuje důvěryhodnost Vaší e-mailové kampaně tím, že doplňuje název Vaší společnosti i do systémově generovaných odkazů. Příjemce tak získá větší jistotu, že se nejedná o tolik rozšířený phishing a nebojí se kliknout na odkaz. Vlastní trackovací doména tak může mít vliv na vyšší CTR (prokliky na jednotlivé odkazy).

tracking domain

Více o výhodách vlastní trackovací domény se dozvíte v příspěvku zde

Jak vlastní trackovací doménu nastavit?

Nastavení na straně klienta

V DNS záznamech domény, kterou používáte pro odesílání e-mailů (např. vasedomena.cz), je nutné přidat DNS záznam ve znění: click.vasedomena.cz     CNAME     click.emailkampane.cz.

Zaslání potvrzení o nastavení

Po provedení nastavení nás kontaktujte (telefonicky, e-mailem) se zprávou, že nastavení bylo provedeno.

N

Dokončení nastavení na straně Emailkampane.cz

Po ověření nastavíme Vaši novou trackovací doménu i na našich serverech. Nyní je již Vaše trackovací doména více elegantní a pro vaše klienty více důvěryhodná.

Upozornění: Trackovací doména neovlivňuje nastavení SPF záznamu. Správně nastavený SPF záznam je velmi důležitým kritériem doručitelnosti e-mailů a proto doporučujeme jeho důslednou kontrolu. Více o nastavení SPF záznamu naleznete v příspěvku zde.

Zaregistrujte se zdarma

Pošlete až 5 000 e-mailů po dobu 30 dní zdarma.

Sign Up Free

Send up to 5 000 emails free for 30 days.